Hem > Politik > Jacob Zuma: Kvinnokarl…

Jacob Zuma: Kvinnokarl…

Men snälla lilla Jacob hur står det till med din kvinnosyn egentligen? Och hur står det till med Sydafrika? Visst är det så att man inte ska dra alla över en kam och allt det där, men det jag läste i DN i måndags är på väg att göra så jag tappar respekten för i stort sett ett helt land på en gång

Detta har hänt: Jacob Zuma, som är Sydafrikas president, har nyligen skaffat sig en femte fru. Ja, han är öppen bigamist och president i Sydafrika samtidigt ni hörde rätt, men håll i er det blir värre.

Jacob försvarar sin livsstil med att massor av politiker och mäktiga typer har älskarinnor och så, men han, Jacob, han är en hyvens kille som tar ansvar och sådant och faktiskt tar och äktar den ena kvinnan efter den andra. Ordning på torpet med andra ord.

Nu kanske ni tror att det här gänget med fruar räcker för Jacob? Och att han då inte har något vid sidan om, som de där många andra? Nej nej, så är det inte. Jacob är nämligen inte bara president och bigamist utan också en första klassens hycklare. Han stod nyligen åtalad för våldtäkt men friades. Inte för att han inte hade haft sex med kvinnan i fråga, för det hade han absolut. Han friades för att hans ursäkt till varför han hade haft sex med kvinnan i fråga gick hem.

Håll i er ännu mer nu…

Så här gick det till: Jacob hade ”känt på kvinnans privata delar” och kunde då konstatera att ”hon var redo” och då ligger det till så här att han (Jacob) ”i egenskap av Zulu-man” inte kunde ”lämna en kvinna i det tillståndet”

Som kidsen säger: OMFG!!!

Zulu-mannen Jacob Zuma

Så han var tvungen att ha sex med henne! Och de där ”privata delarna”? Vad hade du där att göra Jacob? De är ju inte precis något man snubblar över i en korridor i presidentpalatset. Och vad tycker din tredje fru om detta? Eller den femte för den delen? Eller den första?

Men det här med respekten för Sydafrika då? Jo, (och nu spekulerar jag, det ska påpekas) jag tror att de mycket stora siffror (nästan två tredjedelar) av landet som har valt Zuma och hans parti, har gjort det, inte trots bigami och kvinnoaffärer utan på grund av just detta. Allt enligt ett ”Stor-stark-man-med-många-kvinnor-måste-veta-vad-han-gör”-resonemang. Ungefär.

Hela historien är ju helt hårresande. Och var har vi Gudrun Schyman och Co? När det gäller henne och de andra svenska feministerna så tror jag att de håller knäpptyst om detta och liknande och ännu värre saker för att de inte är ett dugg intresserade av att det genom jämförelser ska visa sig att Sverige måste vara ett av de absolut bästa länderna i världen för kvinnor att leva i. De bryr sig nog mer om att se till att småbarnsfamiljer ska fråntas rätten att bestäma över sina liv.

Men det är ett helt annat inlägg…

Hursomhelst: Är lite mer tveksam till Sydafrika numera…

Kvinnokarlen Jacob Zuma

Annonser
Kategorier:Politik
 1. B.A
  januari 15, 2010 kl. 17:02

  Håller fullständigt med!

 2. Nestor
  januari 15, 2010 kl. 23:35

  Jag såg ett program om soldater i Kongo för någon vecka sedan, de pratade om en magisk dryck som gjorde dem osårbara i krig. Den här magiska drycken var att våldta kvinnor. Ibland är det inte så konstigt att man tappar hoppet om mänskligheten.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: