Hem > Sport > Deaflympics och Bajen…

Deaflympics och Bajen…

Två funderingar om sport coming up.

Dels var det en vän till mig som berättade om något som heter ”Deaflympics”. Det är alltså som olympiaden fast för döva. De tävlar vid sidan av i sitt eget OS eftersom de har ett handikapp.

Naturligt, eller? Jag har haft dövhet i familjen så jag skulle vilja fråga så här: Är dövhet verkligen ett handikapp när det handlar om idrott? Jag vet av personlig erfarenhet att det kan finnas lite problem med balansen, för den sitter ju i öronen, men det var på en mycket gammal person (min pappa). Världsrekordet för döva på 100m är 10,61 sekunder. Det är en mycket, mycket bra tid. Man vinner inga riktiga olympiska guld med den, definitivt inte, men med ett nödrop skulle det kunna räcka till en finalplats. Nu spelar detta kanske inte så stor roll för så många människor men jag undrar hur det går till ifall två stycken ska tävla och den ena är döv och den andra säger: ”Vad f-n är detta, jag saknar båda benen, spring iväg till den vanliga olympiaden du”

Sedan pratade vi om det här med allas vår lilla hat-favvis Hammarby. De vann ju allsvenskan i fotboll för några år sedan efter att ha gjort så gott de kunde i drygt 100 år. 104 år tror jag det var. Nu är saken den att de rök ur allsvenskan i år och då skulle jag vilja vara deras tränare från guldåret i ett par timmar så att jag kan få mig världens största skadeglädjeskratt.

Det var nämligen så att att han fick gå direkt efter att medaljerna delats ut, och anledningen till det var enligt styrelsen något i stil med: ”Vi vill spela en annan sorts fotboll”

Verkligen? En annan sorts fotboll? Vad för sorts fotboll får det lov att vara då? Hellre än att spela den sortens fotboll som leder till att man vinner allsvenskan så vill ni spela den sorten som leder till att man åker ur och får lira i superettan istället kanske?

Jag skulle göra vad som helst för att få vara den tränaren och träffa ordföranden i styrelsen som sparkade mig: ”Hej”, ”Åh, hm, hej… läget?”, ”Jo tack det är bara fint, själv?”, ”Jaaa, det är väl bra… mycket på gång…”, ”Du jag hörde att ni spelar i superettan nu…”

Skadeglädjen är ju som bekant den enda sanna glädjen. Jag riktigt myser bara av att skriva detta

Kategorier:Sport
 1. Nestor
  januari 20, 2010 kl. 16:54

  Det är ju dock en helt annan sak att syssla med lagidrott som döv. Jag nästan att det enda jag gör på fotbollsplan är att hojta om allt möjligt hela tiden. ”vänd upp” ”akta rygg” ”kommer vänster” osv osv.

 2. johanww
  januari 21, 2010 kl. 10:34

  BAAAAAJJEEEN!

 3. april 21, 2010 kl. 22:00

  vilken fin wp mall.. måste bara notera 😀

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: