Hem > TV, Uncategorized > Leno, Letterman, Conan och skadeglädje…

Leno, Letterman, Conan och skadeglädje…

Just nu är det en stor fröjd och glädje att se på de sena amerikanska pratshowerna. Detta beror såklart på konflikten som har blossat upp på NBC gällande ”The Tonight Show” som togs över av Conan O’Brian för sju månader sedan medan dess förra programledare, Jay Leno, flyttade både till sin egna nya show döpt efter honom själv och dessutom till en tidigare sändningstid.

Hej och hå, denna TV-rokad lyckades inte så bra och nu vill Jay ha tillbaka sin gamla sändningstid och NBC vill ge den till honom. Men då måste ju alla andra flytta bak sina shower så plötsligt får Conan sända efter klockan tolv på natten och han som är sist i kön, Carson Daily, får inte gå på förrän klockan halv tre, ungefär.

Då säger Conan: ”Jag signade inte upp för att göra någon j-vla ”Tomorrow Show” mitt i natten, jag skulle ju ta över den legendariska ”Tonight Show”!!!! ”Jo, hrm, visst Conan, men vi ska nog ta och flytta tillbaka Jay i alla fall…”

Exakt vad Conan ska ta sig för nu när han blivit blåst vet tydligen ingen, men innan han går så har väldigt roligt med den, förmodligen rätt feta, ”Tonight Show”-budget han ännu förfogar över och detta gillar jag personligen med tanke på ett inlägg jag skrev här på bloggen härom dagen om en mycket dyr bil som heter Bugatti Veyron  https://sandylloyd.wordpress.com/2010/01/19/bugatti-plus-accessoarer/ .

Conan gick nämligen och köpte en sådan bil och klädde ut den till en mus. Tror ni mig inte:

För att fira passade Conan på att spela ett stycke mycket dyr musik av Rolling Stones. Tidigare har han förolämpat NBC, på spanska, för att inte begå kontraktsbrott.

Men det härligaste av allt är att se på David Letterman.

För 17-18 år sedan utspelades ett drama på NBC. Även denna gång gällde det värdskapet för ”Tonight Show” som (tror jag) då var inne på sin tredje eller fjärde värd någonsin, Johnny Carson. David Letterman hade då programmet som kom efter Carson (det som Conan hade tills nyligen) och ansågs vara det första valet att efterträda Carson. Men tji fick Letterman, jobbet gick till Jay Leno, och Letterman flyttade till konkurrenten CBS och fick ett eget program där.

Den här dispyten, och varandra för den delen, har Letterman och Leno som bäst nämnt hastigt i förbigående. Det har liksom varit något man inte talar om.

Men nu när det finns en NY konflikt som, gäller exakt samma sak, är det som om dammluckarna har öppnats hos Letterman och han är inte nådig mot vare sig Leno eller chefen för NBC Jeff Zucker. Skadeglädjen skiner som en sol om honom när han visar upp ett ett helt vanligt foto av Zucker i rutan (titta på åsnan, ungefär) eller drar en sk ”Top Ten”-lista med de tio senaste meddelandena på Jeff Zuckers telefonsvarare, på plats nummer sju: ”Tjena det är Jay, jag träffade Conan i hissen. Han verkade sur. Vad är det frågan om”

Letterman verkar också tycka att skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Kul att vara i fint sällskap.

Annonser
Kategorier:TV, Uncategorized
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: