Hem > Uncategorized > Miljörörelsens värsta fiende är vissa av dess anhängare…

Miljörörelsens värsta fiende är vissa av dess anhängare…

Svd kan man läsa något som heter resebloggen och där skriver man om det nya som Air New Zeeland introducerat.

Tack för det extra utrymmet

Nämligen att om två passagerare köper en tredje stol så kan de fälla ut stolarna till en säng/soffa. Härligt!

Men de som gör det är stora miljöbovar minsann. För skribenten har räknat ut att det blir större utsläpp per person om alla gör så. Trots att det bara gäller de första elva raderna i ekonomiklass.

Okej, visst, men om det är något att skriva en liten artikel i tidningen om vad ska man då säga om alla flygbolags första klass. Och dubbelsängarna på Singapore Airlines A380 vad ska skribenten göra åt dem.

Och jag undrar vad han ska ta sig till om ett flyg över huvud taget lämnar gaten utan att vara fyllt till sista plats?

Om han hade varit med på min flight  Hong Kong – Bangkok för något år sedan så hade han kanske fått hjärnblödning av att se en boeing 767  med ca 23 personer i.

Snacka om att sila mygg och svälja kameler och dessutom göra sig själv och hela miljögrejen till åtlöje samtidigt.

Det roliga var att jag räknade till 59 kommentarer till artikeln och en enda av dem var på skribentens sida. De övriga 58 var ganska så hånfulla faktiskt. Skönt att se måste jag säga att PK- (politiskt korrekt) journalister får lite mothugg.

Ett urval av kommentarerna:

Snälla någon

Det här var det värsta jag läst i SvD på länge. Alla tåg, flyg och färjor ska det vara ståplatser på 🙂 Det är väl i rätt riktning, Per?

forts

Med sina jätteflygplan släpper AirNZ i alla fall ut mindre per personkilometer än vad Johnsson gör när han flaxar med SAS smutsiga gamla MD80 till Oslo så bespara oss ditt dravel, Per!

tjöta

detta miljösnack blir man ju tokig på. det är ju faktiskt bara journalister och några lusekoftor som håller fast vi detta snack. skriv bara om semester på egna balkongen om du skall vara konsekvent!

Stanna hemma

Ojojoj…. Med ett sådant miljösamvete är det väl bättre att stanna hemma.

perspektiv

Flyget står för 2% av koldioxidutsläppen, vägtransporter 20%, båttransporter 3% och köttindustrin för mer än dessa tillsammans, så det gäller att ha rätt perspektiv. Frågar du också hur varorna i butikerna du handlar i är transporteade?

Ståplats

Ja.. nästa steg! Sardinburken Air here we come!

Kortslutning….

Whaaa! Vad håller dom på med på journalisthögskolan? SVD bör verkligen ta en titt på vilka skribenter de har. Med samma logik så bör SJ skrota all sov- och liggvagnar och färjorna bygga om alla sov hytter till ståplats. Dessutom så bör alla flygbolag som har varit snäll nog att öka på ben utrymmet framför sätet omedelbart ändra tillbaka så att alla får ont i benen efter den kortaste resa.

Lägg ner

Sluta med det där miljötramset. Det ängsliga behovet i media att framstå som politiskt korrekt börjar bli tråkigt. Idéen om sovplatser är jättebra. Lösningar som underlättar resandet är kanon.

Tomteper

Varför ha säten? Alla kan väl stå upp då får vi in dubbelt så många i planen och blir miljövänliga. 13 timmar stående perfekt. Det kan vi göra regler om, inga får sitta på planen för det är inte miljövänligt. Ingen får köra bil, alla måste cykla. Vi kan väl förbjuda planen på en gång. Snart är väl snabbtågen miljöovänliga. Otroligt att 10-12 % funderar att rösta på miljöpartiet, men folk köper tydligen vad ”journalister” säger åt dem att tycka.

Annonser
Kategorier:Uncategorized
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: