Hem > Uncategorized > Kvinnojouren…

Kvinnojouren…

Min Rotaryklubb bidrar med pengar till kvinnojouren i Solna/Sundbyberg/Ekerö så varje år kommer  föreståndaren, B, förbi på en lunch och berättar några hårresande historier från året som gått. Såklart blir det lite solsken också, om vad pengarna klubben bidragit med har använts till, några små julklappar till misshandlade kvinnors barn (som bor där de också) tex.

Men mest handlar det om inlåsta kvinnor, skottskadade kvinnor, knivskurna kvinnor, kvinnor med spräckta skallar, gravida kvinnor vars män har ändrat sig angående hela barn-grejen och slagit dem så att hon ska få missfall (inte ovanligt, men B har aldrig sett det ”lyckas”, som tur är), kvinnor som inte kan läsa, skriva eller tala svenska och inte tillåts lära sig det heller (och får stryk, och hålls fångna)

Och det är inte så att det är en enstaka smocka det handlar om och så har kvinnan ifråga rymt till kvinnojouren. Nej, nej, nej, nej, nej,vi talar om år, många år, och det gäller dem allihop. Och det är alltid fullt, alltid. Och det är alltid fler som behöver plats än det finns platser, alltid. (De som får plats bor där alltså, på en hemlig adress, om ni inte visste det)

Där finns alla sorters folk men de med någon sorts utländsk bakgrund är överrepresenterade av olika anledningar. Visste ni tex att det är fullt möjligt att mer eller mindre ostraffad importera ”fru” efter ”fru” från valfritt U-land, få henne att prostituera sig, banka skiten ur henne och sedan låta de sociala myndigheterna ta hand om alltihop. En som B kände väl till är förmodligen på jakt efter sin åttonde just nu.

På kvinnojouren jobbar i alla fall två personer som får betalt. Utöver det jobbar B plus åtta stycken till, ideellt, och så finns det en styrelse på sex personer som inte får betalt de heller. B jobbar ”mer än heltid” precis som Bengt Westerberg. Ni vet, Röda korsets ordförande.

Hur mycket pengar får då denna verksamhet? Jo,  min Rotaryklubb brukar bidra med 10.000 – 15.000 kronor om året och när min Pappa levde brukade han lägga in lika mycket till, ur egen ficka. Så i bästa fall upp till 30.000 kronor alltså.

Vet ni hur mycket Ekerö kommun bidrar med?

……?

30.000 kronor…

Per år…

Tänk om alla feminister (och journalister! svd, svd) bara ville komma ur sin genuspsykos (SvD) och vända blicken från de där toookviktiga bolagstyrelserna och börja titta, noggrant, på ett område som det skulle göra lite riktig skillnad att ta tag i och jobba med, och rikta ljuset mot. Ett område där det finns folk med riktiga problem.

Det ena behöver inte utesluta det andra säger någon då, och det brukar jag också säga, men……    Jämför dessa två ”problem”:

”Andelen kvinnor i bolagsstyrelser har bara gått från 5% till 19% på tio år”

och

”Två herrar i Marocco bestämmer att den enes dotter ska skickas till den andres son, som bor i Sverige, för äktenskap. Tre månader senare lyckas dottern ta sig till kvinnojouren. Varför det då? Läs om andra stycket och välj själv”

Varför skulle ett I-landsproblem som det första förtjäna en enda minuts uppmärksamhet när det finns historier ”en masse” som liknar problem nummer två. Och våga inte påstå att de har med varandra att göra eller att de hör ihop för det gör de inte, det är två helt olika saker.

Tänk bara om alla som pluggar ”genus” skulle tvingas praktisera en vecka på en kvinnojour för varje universitetspoäng de tar. Jag tror att vi skulle få se ett lite annorlunda fokus då…

Men nog om feminister nu. (Läs det här istället) De och vissa av deras irrläror är absolut inte det värsta. Det värsta är alla politiker, av vilka knappt 100% glatt kallar sig feminister så fort någon vill höra på…

och…

…     …

30.000 kronor…

Per år…

Annonser
Kategorier:Uncategorized
 1. Nestor
  februari 17, 2010 kl. 22:00

  Jag är inte kristen, muslim eller jude men… AMEN!

 2. VN
  februari 18, 2010 kl. 13:37

  Det förutsätter att man tror på alla dessa smått osannolika historier. Du tror inte det kan finnas ett syfte i att de kommer på middag till sian bidragsgivare med ”bra historier” ? Ungefär som klimatnissarna gör.

  Tittar man på våldet som helhet, istället för att göra det till en könsfråga, så inser man snabbt att det är unga män som råkar ut för mest våld i samhället, konstigt att det inte syns i debatten eller får de skylla sig själva kanske ?

  Förstår inte överhuvutaget behovet av att ha så kallat ”genusperpektiv”, det är en omskrivning av att diskriminera och det är precis vad dessa organisationer sysslar med, det är det ni bidrar till.

  • februari 18, 2010 kl. 14:57

   Mhm, okej, så du kallar halvt ihjälslagna kvinnor för lögnare? Och vilken ”fru” i ordningen är du inne på?

  • februari 18, 2010 kl. 15:13

   Nej men vänta, det är ju B du kallar för lögnare.

   Jag utmanar dig att ta en egen lunch med henne så du kan bedöma sanningshalten själv (för du var ju inte med på lunchen härom dagen eller hur?).

   Hon ställer upp, det kan du ge dig fan på. Säg till så får du telefonnummer.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: