Hem > Uncategorized > Ask har blivit skogsgalen…

Ask har blivit skogsgalen…

Den främsta företrädaren för vårt rättssystem (som senast jag kollade vilade på grundpelaren att man är oskyldig tills motsatsen bevisats), Beatrice Ask, har föreslagit att alla som misstänks för att ha köpt sex ska få ett lila kuvert hem i brevlådan.

???

Vad i…???

Jag gillar att tala om referenspunkter och hur de lätt förskjuts lite hit och dit. Med ett sådant förslag har Ask orsakat en sådan otrolig referenspunktsförskjutning att man faktiskt tappar andan och inte vet i vilken ände man ska börja.

Vi kan börja här: Om det ska vara på detta viset så ser jag verkligen fram emot hemsidan med namn, adress och bild på pedofiler och våldtäktsmän.

Något som jag tycker borde funnits sedan länge. Jag är inte så mån om pedofilers rättigheter.

Men jag, som tydligen har lite mer koll på juridik än vad vår justitieminister har, nöjer mig faktiskt med dömda brottslingar.

För om om det ska vara som Ask vill så kan det alltså räcka med bara misstanken för att hamna på den siten. Jag menar, om man ska meddela familjen (och brevbäraren) så ska väl grannarna också få höra vad man är misstänkt för eller? Integritetskränkning, vad är det?

Mhm…. Men till exempel det här med kameror på gator och torg det är ett stort integritetskränkande problem det… Eller vadå?

Referenspunktsförskjutning…

Visste ni att alla män som köper sex är både pedofiler och våldtäktsmän? Jo det är helt garanterat. Det finns ett klart och tydligt orsakssamband. I alla fall enligt Beatrice Ask.

Aftonbladet frågar nämligen Ask ifall det inte kan vara ett problem om ett barn skulle råka öppna kuvertet och svaret blir:

– Det är nog lika bra att dottern får veta vilken typ hon har till far. Man måste tänka på att inte skydda fel faktor. Om det är en dotter som blivit utsatt för övergrepp av sin far kanske brevet ger henne mod att berätta.

Men Beatrice… OM det skulle visa sig att ett misstag begåtts och det inte var fråga om ett sexköp. Skriver du ett nytt brev till dottern då (i en fin färg) och förklarar för henne att det inte är så att hennes pappa har förgripit sig på henne utan att det bara var något du tyckte att det var en bra idé att hitta på???

Och samtidigt är det ett stort problem att folk dömda för grova våldsbrott, som tex mord, får så lite tid att umgås med sina barn och att barnen utsätts för en konstig miljö… etc…

Referenspunktsförskjutning…

Nu är jag inte en förespråkare av statliga bordeller men jag tycker att problemet med prostitution angrips från fel vinkel. Jag kan inte lösa problemet men jag tror myndigheterna skulle komma på bättre idéer om de började med att erkänna att det är absolut omöjligt att rå på efterfrågan.

Sedan undrar jag lite hur det kom sig att sexköp numera övertrumfar så gott som alla brott som man kan begå. För allvarligt talat, om bara MISSTANKEN om sexköp ska behandlas på det här sättet då vill jag veta vad vi ska göra med bankrånarna och inbrottstjuvarna och alla andra sorters brott som finns, där brottsoffret INTE gick med på att utsättas för brottet i förväg och det INTE utgick någon ersättning till brottsoffret från gärningsmannen i fråga. Som när någon blir nedsparkad på stan tex…

Men för att sy ihop säcken. Beatrice Ask måste ju lära sig det där med att man är oskyldig tills motsatsen bevisats.

svd dn svd

Annonser
Kategorier:Uncategorized
 1. Daniel Johansson
  mars 19, 2010 kl. 19:22

  Undrar om Beatrice själv har rent mjöl i påsen ?

  Se videon

 2. J
  mars 19, 2010 kl. 23:13

  Bra skrivet, jag länkade hit. Hoppas det är lugnt.

  • mars 20, 2010 kl. 12:08

   Ja det är bara välkommet. Tackar.

 3. mars 19, 2010 kl. 23:17

  Snygg konspirationsteori-video… 🙂

 1. mars 19, 2010 kl. 21:21
 2. mars 20, 2010 kl. 16:35

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: